Történelmünk és küldetésünk

 

Kevés Sportegyesület büszkélkedhet olyan gazdag történelemmel és csodálatos természeti adottságokkal, mint a Mátyásföldi Lawn Tenisz Club.

Az MLTC 1897-ben alakult elsősorban azzal a céllal, hogy a település lakói számára teniszezési lehetőséget biztosítson. Az ősfákkal ölelt - Európa élvonalába tartozó - süllyesztett teniszpályák a századfordulón igazi kuriózumnak számítottak. Évtizedekkel később lehetőség nyílt kosárlabdázásra, majd labdarúgásra is. Az egyesület működését 1948-ban politikai okok miatt megszüntették. A terület üzemeltetését a Mátyásföldi Sport Kör vette át, majd 1952-től a Rákóczi Katonai Középiskola müködtette. 1956 novembertől a területet szovjet csapatok foglalták el. A sportpálya működtetését 1991-ben ismét az ujjáalakult MLTC vette át. 2007-től a korabeli stílust megőrző felújított klubházzal, 6 db salakos teniszpályával, modern öltözőkkel, torna és társasági termekkel, műfüves – salakos - füves focipályákkal, petanque és atlétikai lehetőségekkel várja a ligetbe látogatókat. 2007-ben megalakult a sakkszakosztályunk. Csapatunk a Nemzeti Bajnokság I. osztályában szerepel. Egyesületünk tagjai között évtizedek óta számos olyan ismert és eredményes sportolót vagy éppen közszereplőt találhatunk, akik Mátyásföldön születtek, vagy tudatosan a mesés Mátyásföldet választották életük színteréül.

Az Erzsébetligeti Uszoda 2008-as átadásával, valamint 2011-es kültéri Strand kialakításával az MLTC és szűkebb környéke olyan Sportközponttá alakult, amely a szabadidős és versenysport szerelmeseinek minden igényét kielégíti. Múltunk és jelenünk, adottságaink és lehetőségeink jóérzésű kötelezettséget ró mindannyiunkra. Bízunk abban, hogy az MLTC családias hangulata hamarosan Önt is megérinti, így rendszeres vagy akár csak néhány órás testmozgásra bírva, érdemben tehetünk az Ön és kedves Családja egészségéért!